5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan mürtefi başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın kapıları, yangın güvenliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile ilgili kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının uygun standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını yakalamak sinein kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir öteki özelliği kilit + grup seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın kapısı Adana pazariniz yürekin bilmeniz gerekenleri Yangın Çıkış Kapısı detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın bapları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın intikalini belli bir gün aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline olanak sağlayıcı kapılardır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana bapların üstı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Yangın baplarının üretim amacı âdem sağlamlığını yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page